Idrott i Nordvärmland under 100 år

Idrott i Nordvärmland under 100 år av John Eriksson

(472 sidor)

SIGNERAD!

Denna bok av John Eriksson, Idrott i Nordvärmland under 100 år, är såväl text- som bildmässigt en högst speciell bok, ett personligt äreminne över idrottande av alla de slag. Idrott i Nordvärmland är en historisk dokumentation av en av våra största folkrörelser, kryddad med roliga episoder och författarens personliga vinklingar.
Boken ger en fascinerande inblick i hur idrotten och föreningslivet förändrats under hundra år, som 1950-talets närmast osannolika utveckling inom idrottens område, och hur många människor, såväl aktiva som ledare, kommit att engageras i olika idrotter. Dessutom ingår i denna, vad som måste anses vara en heltäckande idrottslig berättelse, ett antal fristående kåserier av gästskribenter.
Ett rikhaltigt bildmaterial gör också denna bok till en högtidsstund, med bilder som väcker minnen för alla och envar. Det handlar om tusentals spännande personer som på olika sätt omnämns i boken!

John Eriksson växte upp på föräldrarnas gård i Åfallberg, Östmark. Han spelade fotboll i Rännbergs IK och visste tidigt att hans yrkeskarriär skulle gå i idrottens tecken. Han blev idrottslärare och senare även anställd som friidrottsinstruktör på Stjerneskolan. Johns ledarskap kom också att omfatta några år i Mallbackens allsvenska damfotfollslag. På senare år har han varit den kring vilken friidrotten i SK Bore har kretsat. Efter 42 år som idrottsledare, nio år som fotbollsledare och 33 år som friidrottsledare, har John förverkligat ett annat projekt, att skriva en bok om idrott.

Tillbaka