Värmländsk ordbok

Värmländsk ordbok

(423 sidor)

ISBN:9789185224746

Knut Warmland och hans nyutkomna tredje upplaga av Värmländsk ordbok.

1997 kom den första upplagan av Värmländsk ordbok ut och den blev genast en bestseller. Värmländska ordböcker har kommit ut tidigare med inga heltäckande över landskapet. Det dröjde inte länge förrän boken var slutsåld och en andra upplaga kom ut. Också den fick snabb åtgång och nu är det alltså dags för den tredje.

- Men sedan blir det ingen mer, säger Knut. Han är nu över 80 och har ägnat en stor del av sin fritid till att samla värmländska ord och mata in dessa i sin ordbok via en stundtals obstinat pc. Nu får det räcka.

Naturligtvis finns inte alla värmländska ord med i ordboken, det vore en omöjlighet, men den tredje upplagan har svällt med 30 sidor jämfört med den förra och ser man till antalet uppslagsord är dessa mer än tusen fler än tidigare.

Boken innehåller över 400 fullmatade sidor. Det digra faktainnehållet gör inte läsningen torr - många kommer säkert att läsa boken som ren underhållning om ock icke från pärm till pärm. Värmlänningar i allmänhet är stolta över sina dialekter. Många språkexempel finns också med.

- Jag räknar med att dessa 2 000 exemplar är sålda inom tio månader, säger författaren, och det finns ingen anledning att tvivla på att så blir fallet. Kvalitet säljer.

Utdrag ur artikel av Torleif Styffe i tidningen Värmlandsbygden

Tillbaka