♦ Program

2018

VÅFFELBRUK
Vi serverar kaffe med våfflor, hjortronsylt och vispgrädde i en vacker tidsenlig miljö. När vädret tillåter sitter du ute på gårdsplanen och njuter av fåglarnas sång. Regnar det och är kallt ute finns en värmande brasa inne i Tronsgårdens servering.

VISNING AV GÅRDEN
En unik samling av kläder, möbler och föremål från förr finns att beskåda. I entréavgiften ingår ett häfte som beskriver gårdens byggnader. Du vandrar runt själv och ser de olika utställningarna som är arrangerade i byggnaderna.

ALLA TIDERS NORDVÄRMLAND
På västra sidan om bron, en kopia av den gamla hängbron som en gång fanns i Sysslebäck, ligger Smestugga. Här finns Nordvärmlands historia presenterad med modern teknik på ett nyskapande sätt.

GRÄSBRICKSMARSCHEN 
Valfritt 28 km, 14 km, 2 km. Start från skjutbanan i Sysslebäck kl 7.30, från Långberget omkring kl 12. Vid framkomsten erbjuds fäbodmat, kaffe och underhållning. Anmälan till Turistbyrån Sysslebäck 0560–166 50 eller Snûppe 070–259 83 40.

Se bilder från 2007.

MIDSOMMARFIRANDE 
Traditionell midsommarfest med majstångsresning.  Vi lekar och dans. Kaffeservering, lotterier och tombola. Gratis saft och bullar till barnen.
Entré: 20 kr – barn upp till 15 år fritt.
Dagen innan lövar vi majstången kl 17, gården bjuder på kaffe, Tag gärna med blommor!

PILGRIMSGUDSTJÄNST
Friluftsgudstjänst på hembygdsgården. Dalby församling bjuder på kaffe och våfflor.

HEMBYGDSKVÄLL  
Underhållning. Servering.

LOPPIS Lördagen den 18 augusti.

HÖSTGLÖD